Aproape 50 de studenți de la Facultatea de Drept din cadrul Universității București ar putea fi exmatriculați pe motiv de fraudare a unor examene.
În acest context, decanul Facultății de Drept a Universității București, Răzvan Dincă, a explicat pentru Edupedu.ro că este o premieră în istoria unității și că a fost șocat să constate amploarea fenomenului și totodată organizarea studenților, care au profitat de pandemie și de sistemul de examinare online creând grupuri de comunicare paralele în care rezolvau în comun subiectele de examen.
Scandalul vine în momentul în care studenții respectivi se pregătesc pentru viitoare cariere în magistratură sau avocatură, tocmai de ceea decanului i se pare inadmisibil ca tocmai ei să apeleze la asemenea metode de a promova examenele, potrivit Digi 24:.
Pentru prima data, Secția pentru Judecători a cenzurat participarea reprezentanților societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Astfel, la lucrările ședinței Comisiei nr. 1 legislație și cooperare instituțională, din data de 23 februarie 2021, s-a refuzat deschiderea lucrărilor, până când cei doi membri aleși nu au părăsit ședința.
Cei doi reprezentanți ai societății civile au participat la ședințele pregătitoare ale Consiliului și au susținut și apărat constant interesele instanțelor, conduită membrilor Secției pentru Judecători de astăzi fiind una fără precedent.
Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă de procurorii DNA. Deputatul ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), pentru care a cerut 500.000 de lei.
Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a deputatului Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pentru trafic de influenţă. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană.